Dierenwelzijn Nederland

De dierenopvangplaats in Indiana

De dierenopvangplaats in Indiana

Geplaatst op

In 2017 heeft de dierenopvangplaats van het graafschap Lake in Indiana een wreedheidszaak tegen meer dan 40 Franse bulldogs aangespannen. Mary Scheffke, president van Chicago French Bulldog Rescue, reikte naar de opvang om te zien hoe haar groep kon helpen. Na vele oproepen van andere reddingen “veeleisende” de honden, Mary’s oproep was een welkome verandering, zegt Jessica Petalas-Hernandez, adjunct-directeur van Lake County Sheriff’s Animal Adoption & Control. “Dit was een duidelijk geval van wreedheid en Chicago French Bulldog Rescue had daar veel begrip voor. Ze vroegen hoe ze ons konden helpen en waren cheerleaders voor het personeel als we gingen door het proces.

“We wisten van de opvang en de activiteiten ervan, want een van onze vrijwilligers had al eerder vrijwilligerswerk met hen gedaan”, zegt Maria. “Lake County is een klein opvangcentrum en ik wist dat deze operatie overweldigend voor hen zou zijn. Ik wilde ervoor zorgen dat ons contact met hen niet zou bijdragen aan dat gevoel van overweldigende factor en wilde ervoor zorgen dat onze redding er was om hen te helpen”.

Wild Lake County

De groep van Scheffke wilde Lake County van de middelen voorzien om voor de honden te zorgen tot zij door het hof werden vrijgegeven. “We brachten hen donaties van high-end hondenvoer en dekens en andere spullen die ze nodig hadden. We hebben ook onze lokale vrijwilligers brengen het personeel goodies als we wisten dat ze waren allemaal overweldigd met mensen bellen en gaan naar het opvangcentrum. We hebben aalmoezen voor hun potentiële adoptanten samengesteld over de speciale behoeften van Franse bulldogs-anesthesieprotocollen voor de dierenartsen van de nieuwe eigenaren, evenals onze reddingsinformatie als een adoptant al dan niet medische vragen had”.

Petalas-Hernandez was dankbaar voor de hulp. “Ze brachten het personeel en de dieren traktaties, gaven post-adoptie informatie voor de gemeenschap en plaatsten positieve commentaren over onze zorg voor de dieren tijdens de zaak op Facebook toen anderen niet zo vriendelijk waren”.

Vrijlating van de honden

Na de vrijlating van de honden door het gerechtshof, nam Chicago French Bulldog Rescue er een aantal mee die extra revalidatie nodig hadden. Maar hun raad van bestuur zag zijn engagement breder: het beschermen van alle Franse buldoggen. De groep heeft dus niet nagedacht over het ter beschikking stellen van middelen aan de honden tijdens hun verblijf in de opvang en over het verstrekken van informatie aan adoptanten om ervoor te zorgen dat adopties succesvol zouden zijn. Maria zegt: “We willen Franse buldoggen in liefdevolle huizen voor het leven, dat is onze missie.

Er is veel ruimte voor reddingen om samen te werken met lokale dierenopvangplaatsen op manieren die veel verder gaan dan adopties. Reddingsprogramma’s op basis van redding kunnen helpen om dieren die het niet goed doen in een opvangomgeving te plaatsen, en het vormen van partnerschappen om huisdieren in huis te houden is een ander kritiek aspect waar redders en opvangcentra aan kunnen en moeten samenwerken. Partnerschappen tussen opvang- en reddingsgroepen kunnen de ondersteuning en vaardigheden bieden die nodig zijn om gedragsklassen voor geadopteerde dieren in de gemeenschap aan te bieden, humaan onderwijs op scholen aan te bieden en gemeenschapsevenementen te organiseren om dieren te vieren. Al deze zaken zijn vitale instrumenten in de strijd tegen dakloosheid onder huisdieren

Gerelateerde berichten

Het beschuttingsveld van dieren

Het beschuttingsveld van dieren is veranderd. We zien het terug in de daling van het euthanasiecijfer voor gezelschapsdieren in het hele land, de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden