Dierenwelzijn Nederland

Het beschuttingsveld van dieren

Het beschuttingsveld van dieren

Geplaatst op

Het beschuttingsveld van dieren is veranderd. We zien het terug in de daling van het euthanasiecijfer voor gezelschapsdieren in het hele land, de stijging van het adoptiepercentage in dierenopvangcentra en de rol van het “gemeenschapscentrum voor dierenwelzijn” waar veel dierenopvangcentra naartoe verhuizen. Het werken om huisdieren in huizen door gedragshulp, betaalbare en toegankelijke medische zorg en voedselpantries te houden zijn allen gemeenschappelijk in de portefeuille van de diensten die door een groot aantal dierenopvangplaatsen in 2018 worden aangeboden.

Opvangcentra

Veel opvangcentra vinden nu dat ze ruimte hebben om dakloze huisdieren te helpen buiten hun directe omgeving, wat resulteert in de opkomst van opvangcentra die schuilplaatsen helpen; sterke, goed uitgeruste opvangcentra die zich uitstrekken om mensen te helpen die nog steeds overweldigd en schaars zijn. Deze relaties gaan niet alleen over het vervoeren van dieren naar plaatsen waar ze betere kansen hebben op adopties. Ze gaan ook over het geven van training en ondersteuning.

Met de veranderingen in de beschutte wereld is het misschien tijd voor reddingsgroepen om ook hun missie een beetje aan te passen. Omdat er minder dakloze huisdieren in het opvanghuis binnenkomen en opvanghuizen hun dieren sneller kunnen adopteren, hebben veel opvanghuizen minder hulp nodig bij adopties en meer bij andere onderdelen van hun werk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden