Dierenwelzijn Nederland

Wanneer raadpleeg je een dierenarts?

Wanneer raadpleeg je een dierenarts?

Geplaatst op

Over het algemeen genomen ga je, zodra je een dier in huis neemt, ook gelijk binnen een paar dagen naar de dierenarts. Je schakelt op dit moment de dierenarts in om je huisdier even goed op zijn of haar gezondheid te controleren. Een algehele gezondsheidscheck voor je nieuwe huisgenoot is echt geen overbodige luxe (net zoals een dierenverzekering hond of kat overigens!).

 

Daarnaast ga je natuurlijk ook langs de dierenkliniek voor de nodige inentingen, chippen en om voor het dier een paspoort of inentingsboekje te laten maken. Je kunt daarnaast je dierenarts ook inschakelen voor advies over bijvoorbeeld voeding. Als dit eenmaal geregeld is, ben je hopelijk een tijdje weg bij de dierenarts. Maar wanneer stap je nou op een dierenarts af?

De dierenarts ook inschakelen als je iets merkt aan je geliefde huisdier

Het is nu eenmaal een feit dat onze huisdieren het niet zo gemakkelijk aan kunnen geven als er iets met ze aan de hand is. Soms is het wel duidelijk te zien als het dier echt een wond heeft of bijvoorbeeld in een keer mank loopt. Maar in de meeste gevallen kun je niet altijd meteen de vinger op de zere plek leggen. Vaak merk je wel iets maar weet je eigenlijk niet precies wat er nu aan de hand is. Gebitsproblemen kan je herkennen aan een vreemde geur of weinig eetlust. Andere problemen, zoals een allergie, kan je ook snel herkennen aan bijvoorbeeld wondjes of rare plekjes op de huid of veel jeuk. Ga nooit zelf met zalfjes smeren en stap altijd richting een dierenarts als zoiets voorkomt.

Bij twijfel altijd even de dierenarts inschakelen

Merk je iets en heb je zo je twijfels of veranderd zomaar ineens het gedrag van je lieve huiskat of hond. Dan kun je altijd even de dierenarts inschakelen. Met zijn of haar kennis weet je misschien al snel wat er aan de hand is met je geliefde huisdier en weet je gelijk ook wat je er eventueel aan zou kunnen doen. Bij twijfel is het altijd verstandig om even contact op te nemen met de dierenkliniek. Zij kunnen vervolgens medicijnen meegeven of een vervolgafspraak inplannen om zo de gezondheid van jouw huisdier in de gaten te blijven houden.

Gerelateerde berichten

Last van mieren in huis? Dit kun je er aan doen!

Wanneer je last hebt van mieren in huis, dan is dat erg vervelend. De kleine, kriebelige beestjes kruipen overal tussen en zijn maar lastig te...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden