Dierenwelzijn Nederland

Last van mieren in huis? Dit kun je er aan doen!

Last van mieren in huis? Dit kun je er aan doen!

Geplaatst op

Wanneer je last hebt van mieren in huis, dan is dat erg vervelend. De kleine, kriebelige beestjes kruipen overal tussen en zijn maar lastig te bestrijden. Wil je toch weten wat je zelf kunt doen om het overlast van de mieren te verminderen? Lees dan snel verder. In deze blog geef ik je namelijk een aantal tips om mieren in huis te voorkomen en te bestrijden.

Zorg dat er niks te halen valt

Mieren zijn altijd op zoek naar voedsel en dat is dan hoogstwaarschijnlijk ook de reden dat ze jouw huis binnen zijn gekomen. Wanneer je bijvoorbeeld fruit, snoep of andere etenswaren open en bloot hebt liggen, dan zul je merken dat de mieren hier in één spoor naartoe gaan. Heb je last van mieren in huis? Dan is het eerste wat je zult moeten doen de voedselvoorraad afsluiten. Zorg dat je al het eten (en dingen die mieren als eten kunnen zien) goed verpakt zodat de beestjes hier niet bij kunnen komen. Hierdoor zullen ze snel doorhebben dat er niks meer te halen valt en verder op zoek gaan.

Aanpakken bij de bron

Wanneer mieren je huis binnenkomen, dan zijn ze vaak niet alleen. Mieren komen met de hele colonne je huis binnen via de kleinste kieren en gaten. Ze hebben vaak een nest, waar alle mieren af en aan naar toe lopen. Als mieren bestrijder is het belangrijk om uit te zoeken waar deze ‘bron’ zich bevindt. Hier kun je vervolgens op gaan handelen. Zo kun je bijvoorbeeld huis- tuin- en keukenmiddelen gebruiken om het mierennest te bestrijden. Denk hierbij aan een mengsel van citroen en afwasmiddel. Hier houden mieren allerminst van. Ook kun je een ‘bestrijdingsmiddel’ gebruiken als een mierenlokdoosje of een mierenpoeder. 

Dicht gaten en kieren

Hoewel mieren zo klein zijn dat ze eigenlijk altijd wel een manier vinden om binnen te komen, is het aan te raden om gaten en kieren zoveel mogelijk te dichten. Zeker als je hebt gezien dat er een stroom mieren via een bepaalde kier binnenkomt, kan het goed werken om die ‘ingang’ af te sluiten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld kit om het randje helemaal dicht te maken. Wanneer het voor mieren te lastig wordt om binnen te komen, zullen ze al snel op zoek gaan naar een voedselbron die makkelijker te bereiken is. Hierdoor maak je het ze in ieder geval niet makkelijker om je huis binnen te komen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden