Dierenwelzijn Nederland

Je huisdier verzekeren is waarschijnlijk erg slim

Je huisdier verzekeren is waarschijnlijk erg slim

Geplaatst op

Een echte dierenliefhebber geeft om haar huisdier en wilt graag de beste zorg geven. Ook al gaat dat heel wat geld kosten. Verstandig is dus om een huisdierverzekering af te sluiten om te voorkomen dat je onverwacht hoge bedragen aan medische zorg kwijt bent voor jouw huisdier.

 

Waarom een huisdierverzekering

Er zijn heel wat aanbieders van huisdierverzekering. Omdat de kosten voor medische zorg van jouw huisdier aanzienlijk kunnen oplopen, zorgen vele huisdierliefhebbers dat ze voor hun huisdier gegarandeerd is van de beste medische zorg. Je huisdier hoeft dus niet eronder te lijden en jij hoeft niet te twijfelen om een bezoek te brengen naar de dierenarts omdat je dat geld niet voor handen hebt.

 

Dekking

Bij vele aanbieders van huisdierverzekering kun je kiezen voor een basispakket, een toppakket of iets daartussenin. In het basispakket van de huisdierverzekering zijn de kosten voor consult opgenomen, de opname en verplegingskosten in een dierenkliniek, plaatsen van een identificatiechip, operaties et cetera. Je kunt ook een dekking nemen dat op maat is. Je kun teen reisverzekering sluiten voor je huisdier, of een verzekering voor vaccinatie of gebit. Je kunt ook kiezen voor een aanvullende dekking inclusief sterilisatie en of castratie. Je viervoeter kan ook overlijden en hier komen er weer kosten bekijken, Je kunt voor jouw huisdier een overlijdensverzekering afsluiten die de crematiekosten zal vergoeden. Bepaalde verzekeringsmaatschappijen hebben een wachttijd voor de inwerkingtreding van de huisdierverzekering. Dat houdt dat wanneer je huisdier binnen de eerste 30 dagen na het afsluiten van de verzekering ziek wordt, dat de medische kosten hiervan voor een deel worden vergoed. Dat ander gedeelte zal je dus zelf moeten betalen.

 

De eigen risico

Bij declaratie van een huisdierverzekering geldt ook dat de verzekeringsmaatschappij 80% van de kosten dekt terwijl de eigen risico voor 20% van de medische kosten bedraagt. De verzekeringsmaatschappij dekt dus niet alle medische kosten maar het scheelt wel wat.

 

Maandelijkse premie

Je dient bij deze huisdierverzekering een maandelijkse premie te betalen dat afhangt van een aantal factoren zoals het diersoort, de leeftijd van het dier, het geslacht van het dier, de ras of het gewicht.

 

Vergelijken en afsluiten

Wil je een huisdierverzekering afsluiten dan doe je je eraan goed als je vooraf de tijd neemt om voldoende informatie in te winnen omtrent het basispakket van een huisdierverzekering, de aanvullende dekking, de premie die betaald moet worden en het gedeelte van de eigen risico.

 

Verzamel voldoende informatie hierover op deze link https://creditchecker.nl/verzekeringen/dierenverzekering/, vergelijk de aangeboden huisdierverzekering van de verschillende verzekeringsmaatschappijen en maak vervolgens jouw keus.

Gerelateerde berichten

Last van mieren in huis? Dit kun je er aan doen!

Wanneer je last hebt van mieren in huis, dan is dat erg vervelend. De kleine, kriebelige beestjes kruipen overal tussen en zijn maar lastig te...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden