Dierenwelzijn Nederland

Goede verzorging van je katten

Goede verzorging van je katten

Geplaatst op

Als je dit leest ga ik ervan uit dat je veel van je kat houdt. En als je van je kat houdt dan wil je graag voor hem of haar zorgen. Maar ongeacht hoe grondig jij de kat en zijn of haar omgeving verzorgt, blijft het heel belangrijk dat je de ins en outs weet van hygiëne die met katten gepaard gaat. Hier een aantal tips voor het verzorgen van jouw kat.

In bad gaan

Het is algemeen bekend dat (de meeste) katten niet van water houden. Het kan dus een moeilijke taak zijn om zo’n behendig huisdier in bad te stoppen. Gelukkig zijn katten een groot deel van de dag bezig met zichzelf schoonmaken. Hierdoor vereisen ze minder schoonmaakbeurten dan honden bijvoorbeeld. Sterker nog, teveel in bad gaan kan de vacht uitdrogen en haaruitval veroorzaken. Eens in de zoveel tijd werkt een bad goed om de diepgewortelde stukken vuil te verwijderen. Dat geldt al helemaal voor langharige katten.

Grooming

Gelukkig vinden de meeste katten het erg prettig om geaaid te worden. Het zal dus ook vrij simpel zijn om met een borstel even goed de haren te bestrijken. Met een beetje geluk kun je elke dag jouw kat borstelen. Dit voorkomt klitten, haarballen en maakt ook nog eens extra schoon. Dode huid die anders op jouw vloer terecht zou komen kun je ook vrij gemakkelijk verwijderen tijdens het borstelen.

Veel stofzuigen

Helaas, het is niet te vermijden. Zelfs de meest perfect geborstelde katten zullen veel haar verliezen. Hierdoor is de stofzuiger één van de meest waardevolle huishoudelijke apparaten. Hoe vaak dit moet gebeuren hangt af van het ras van jouw kat, maar ook van de structuur van de vloer. Een tapijt trekt véél meer haren aan dan een houten vloer.

Een kattenbak

Misschien heb je wel eens bij iemand thuis een doordringende kattengeur geroken. Vaak zijn de mensen zelf er al aan gewend, maar voor bezoekers kan het vervelend zijn. Een kattenbak met goed kattengrind kan de geur voor een groot gedeelte onderdrukken. Dagelijks de inhoud rondscheppen en regelmatig het grind verversen doet wonderen. Een afgesloten kattenbak om te voorkomen dat de kat overal steentjes heen schopt kan ook geen kwaad.

Luchtfilter

Als je net even een stapje verder wilt gaan, dan is een luchtfilter of een luchtververser iets voor jou. Het verwijdert grotendeels rondzwevend stof, vuil en andere deeltjes uit je huis. Dit verminder geuren die bij een kat horen, en kan prettiger zijn voor mensen met astma.
Hopelijk ben je een stukje wijzer als het om katverzorging gaat. Blijf vooral doorzoeken om het beste voor jouw huisdier te regelen!

Gerelateerde berichten

Last van mieren in huis? Dit kun je er aan doen!

Wanneer je last hebt van mieren in huis, dan is dat erg vervelend. De kleine, kriebelige beestjes kruipen overal tussen en zijn maar lastig te...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden