Dierenwelzijn Nederland

De dosering van hennepzaadolie voor paarden

De dosering van hennepzaadolie voor paarden

Geplaatst op

Steeds meer huisdiereigenaren gebruiken hennepzaadolie als een plantaardig, voedzaam alternatief voor het voer van hun dieren. Wees gerust: de hennep in deze olie is anders dan de hennep die in wiet wordt gebruikt. Maak je dus geen zorgen om een stoned dier in huis! Naast dat deze olie veel wordt gebruikt voor katten en honden, is het ook een voedzaam middel voor paarden. In deze blog kun je meer lezen over dit wondermiddel in opkomst.

 

Essentiële vetten in hennepzaadolie

Hennepzaadolie bevat essentiële vetzuren zoals Omega 3 en Omega 6. Een paard maakt dit zelf vaak niet voldoende aan, dus het is zeker voedzaam om het toe te voegen aan de voeding. Je kunt het kopen als droogvoer en je vindt het vaak terug tussen de normale brokken. Verder is hennepzaadolie ook erg goed voor het onderhoud van de hoeven. Met behulp van hennepzaadolie wordt het slijten en afschilferen van de hoef voorkomen. Naast dat het goed is voor het paard zelf, kun je het ook gebruiken voor het onderhoud van leer zoals de zadel en het tuig. De olie houdt het leer lekker soepel en zo is het beter beschermd tegen water en zweet.

 

Dosering van de olie

Voor een paard van gemiddeld 500 kilogram, kun je het beste rekenen op 2 kopjes olie. Dit kun je gemakkelijk toevoegen aan de voeding. Hou je paard wel in de gaten als je hier net aan begint, als je paard namelijk diarree krijgt is het zaak om de dosering terug te brengen naar bijvoorbeeld een kopje. Hou er daarnaast ook rekening mee dat elk kopje olie ongeveer zo’n 1600 tot 2000 calorieën bevat. Let dus goed op met andere voeding. Zorg dat je paard ook weer niet teveel calorieën binnenkrijgt.

 

Een makkelijke manier om hennepzaadolie in te slaan is om het online te bestellen via een webshop dat dit verkoopt. Equicanna is bijvoorbeeld zo’n webshop! Zij bieden kwalitatief hoogwaardige lijnzaadolie aan via hun website.

Gerelateerde berichten

Last van mieren in huis? Dit kun je er aan doen!

Wanneer je last hebt van mieren in huis, dan is dat erg vervelend. De kleine, kriebelige beestjes kruipen overal tussen en zijn maar lastig te...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden